Boende i tältcamp i Masai Mara

Soluppgång i Masai Mara

Southern Palms Beach Resort

Southern Palms Beach Resort

Masai Mara och Dinai Beach

Safari till Afrikas djurrikaste reservat; Masai Mara med sol och bad i underbara Diani Beach söder om Mombasa. Resan inkluderar bl.a.

 • Flyg t.o.r. Sverige Kenya inkl. flygskatter
 • Tre dagars safari i Masai Mara
 • Privat jeep och privat guide
 • Tre nätter på tältcamp i Masai Mara 
 • Inrikesflyg Nairobi-Mombasa
 • Sex nätter med halvpension på fyrstjärniga Southern Palms Beach Resort
 • Försäkring med Flying Doctors, inklusive flygtransport till sjukhus vid allvarlig sjukdom eller skada

Denna safariresa passar er som vill se de allra flesta av Kenyas stora däggdjur på en kortare och mer intensiv safari. Om ni vill se djuren och känna den riktiga safarikänslan men inte vill transportera er mellan Kenyas olika parker är detta resan för er. Efter safarin njuter ni av sol, bad och värme i underbara Diani Beach söder om Mombasa. 

Intresseanmälan

Namn:
E-post:
Telefon:
Önskat avresedatum:
Avreseort:Stockholm
Köpenhamn
Göteborg
Annan
Antal personer:
Meddelande:
Intresseanmälan är naturligtvis kostnadsfritt och inte bindande.

Resebeskrivning

Dag1: Avresa från Sverige
Flyg från Sverige på kvällen

Dag 2: Ankomst till Nairobi 
Vid ankomst till Nairobi blir ni mötta av er safariguide. Från flygplatsen kör ni direkt till Masai Mara. Ni ankommer er lodge i Masai Mara i tid för lunch. Efter lunchen gör ni er första safaritur i Masai Mara. Masai Mara är Kenyas djurrikaste park och bland de många djur ni kan se här kan exempelvis nämnas lejon, leopard, gepard, hyena, schakal, impala, dik dik, buffel, gnu, zebra, elefant, giraff, Grants gasell, Thomsons gasell, flodhäst, krokodil m.fl. På Kvällen kör ni till er lodge för middag. Boende på Mara Nyumbu Camp eller Mara Leisure Camp. Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck till lunch och middag tillkommer.

Dag 3 & 4: Masai Mara
Heldagar med safari i Masai Mara. Denna dag tar ni med er picknicklunch som ni äter på en rastplats under dagen. Hela dagen spenderas med safari och först i skymningen kommer ni tillbaka till er lodge. Boende på Mara Nyumbu Camp eller Mara Leisure Camp (samma lodge som föregående natt). Frukost, lunch och middag ingår. Kostnad för dryck till lunch och middag tillkommer. 

Dag 5: Masai Mara till Mombasa/Diani Beach 
Ni lämnar Masai Mara efter frukost och kör till Nairobi. I Nairobi skjutsas ni till en restaurang där ni äter lunch (ingår inte) på egen hand innan ni skjutsas till flygplatsen för flyg till  Mombasa. Vid ankomst i Mombasa blir ni mötta av vår representant som skjutsar er till ert hotell. Boende på Southern Palms Beach Resort. Frukost och middag ingår. Kostnad för dryck till middagen tillkommer. 

Dag 6-10: Mombasa/Diani Beach 
Dagarna på egen hand, möjligheter finns att göra utflykter för att segla, snorkla, dyka eller kanske besöka Mombasa. Boende på Southern Palms Beach Resort. Frukost och middag ingår. Kostnad för dryck till middagen tillkommer. 

Dag 12: Hemresa
Ni hämtas på hotellet 3,5 timmar innan ert plan avgår för transfer till Moi International Airport. Frukost ingår denna dag. 

Om ni ankommer till Nairobi på kvällen eller eftermiddagen bor ni en natt på hotell i Nairobi innan ni startar er safari. Vi ordnar naturligtvis med transfer och boende i Nairobi.

Priser och avresor

Avresor Pris per person Enkelrumstillägg
okt 2016 - 15 dec 2017  25 990 kr.  +4 000 kr.
16-31 dec 2017 27 390 kr. +5 000 kr.


Pris inkluderar flyg Sverige-Kenya t.o.r avser flyg i ekonomiklass med exempelvis Ethiopian Airlines eller Brussels Airlines och gäller under förutsättning att biljetter i billigaste bokningsklass finns tillgängliga på valda resdagar. Pris är baserat på ett flygpris på 8 500kr./person. Priser ovan gäller om ni är minst två personer som reser tillsammans. Priser ovan är angivna per vuxen (>15 år) som delar dubbelrum. Rabatter för barn och ungdomar ges.

I priset ingår

 • Internationellt flyg Sverige-Kenya t.o.r. (gäller under förutsättning att biljetter i billigaste bokningsklassen finns tillgängliga)
 • Flygskatter och avgifter
 • Tre nätter på tältcamp i Masai Mara (Mara Nyumbu Camp eller Mara Leisure Camp)
 • Privat safarijeep och privat safariguide
 • Försäkring med Flying Doctors. Innebär att ni vid allvarlig skada eller sjukdom under er safari får flygtransport till sjukhus i Nairobi eller Mombasa
 • Sex nätter inklusive halvpension på Southern Palms Beach Resort
 • Inrikesflyg Nairobi-Mombasa

I priset ingår inte

 • Visum till Kenya
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Dricks till gudier
 • Personliga utgifter såsom minibar, tvätt, telefoni och Internet

För reseförsäkring och avbeställningsskydd rekommenderar vi

 1. Kontrollera vilket reseskydd som ingår i er hemförsäkring
 2. Betala er resa med kort. I många kreditkort ingår en bra reseförsäkring. OBS! att villkor för olika kort skiljer sig åt kontrollera vad som ingår i ert kort noga. Vi accepterar MasterCard och VISA
 3. Om ni behöver extra skydd rekommenderar vi er att teckna en försäkring via Europeiska Reseförsäkringar
Ring oss!
08-4106 09 90

Intresseanmälan

Namn:
E-post:
Telefon:
Önskat avresedatum:
Avreseort:
Stockholm
Köpenhamn
Göteborg
Annan
Antal personer:
Meddelande:
Intresseanmälan är naturligtvis
kostnadsfritt och inte bindande.

Boende på denna resa

Mara Nyumbu Camp
Trevlig och bra tältcamp med ett bra läge precis på gränsen till Masai Mara National Reserve. Här bor ni i ett av de djurrikaste landområdena i världen och de vilda djuren syns ofta i lodgens närhet. Alla rum ligger i egna tält som är rymliga och välskötta. Samtliga tält har riktiga sängar, toalett och dusch. Läs mer om Mara Nyumbu Camp

Mara Leisure Camp
En tältlodge av bra kvalitet med ett fantastiskt läge vid Talekflodens strand inne i Masai Mara. Lodgen har stora rymliga tält med riktiga sängar och badrum med toalett, dusch och badkar. Samtliga tält har egen veranda och inga stängsel hägnar in lodgen utan djur rör sig ibland inne mellan tälten.

Southern Palms Beach Resort
Bra fyrstjärnigt hotell beläget i Diani Beach på den södra Mombasakusten. Liksom de flesta hotellen i området är det ganska stort och håller en hög standard. Hotellet har stora fräscha rum, samtliga med egna badrum/toalett och luftkonditionering. Hotellet har vidare en stor pool, strand, restaurang, bar, gym, tennisbana m.m. Hotellet anordnaren hel del aktiviteter som gympa och volleyboll i poolen. Läs mer om Southern Palms Beach Resort

Inför resan

Innan avresa kan det vara bra att kolla igenom vår checklista nedan. Den är till för att ni lätt ska kunna kolla det allra viktigaste inför er resa. 

Visum
 om ni ansöker om visum innan avresa ska ni göra det via respektive lands ambassad. Vi rekommenderar er att göra det minst en månad i förväg. Ni kan också köpa visum direkt vid ankomst. Se då till att ni har korrekt summa (i USD) lättillgängligt i handbagaget. 

Visum till Kenya kan ni ansöka om på Kenyas Ambassad alternativt köpa vid ankomst till Kenya. Från ambassaden kostar ett visum 500 kr. vid ankomst kostar det USD 50. Det kan vara lång kö för att köpa visum vid ankomst. Vi rekommenderar att ni skickar in blanketten minst en månad innan avresa Ladda hem ansökningsblankett för visum till Kenya på Kenyas ambassads hemsida. Notera att det krävs ett pass om är giltigt i minst sex månader efter hemresa och att passet inte får vara skadat på något sätt. Om ni ansöker om pass vid ankomst till Kenya behöver ni kunna visa upp er returbiljett. 

Vaccinationer Besök i god tid innan avresa en vaccinationsklinik för att få de vaccinationer och eventuell medicin ni behöver. Ta med ert vaccinationsbevis. 

Resevaluta
 Det är bäst att ha USD i kontanter. VISA kort också bra att ta med. Mastercard accepteras någorlunda ofta men Am Ex sällan. Viktigt att komma ihåg att på många platser i Östafrika är det en avgift på upp till 5 % på korttransaktioner. 

Biljett
 Normalt sett får ni en e-ticket på email. Skriv ut biljetten och ta med den, den används för incheckning. Observera att en hel del flygbolag numera erbjuder incheckning på nätet i förväg. Kolla på respektive flygbolags hemsida. Innan ni reser ska ni kontrollera er flygbiljett. Detta gör ni genom att logga in med ert efternamn och bokningsnummer på checkmytrip.com. OBS! att undantag gäller för gruppbokningar. Om ni inte kommer åt er bokning via checkmytrip.com kontakta då oss så hjälper vi er. 

Packning
 Packa i mjuka väskor om ni ska på safari. Hårda väskor kan vara svåra att få in i en safarijeep. 

Tillåtet bagage Reglerna för hur mycket bagage ni får ha med er varierar mellan olika flygbolag. Kontrollera via respektive flygbolags hemsida. Notera att de flesta inrikesflyg i Östafrika endast tillåter 20 kg./person i incheckat bagage och endast en väska per person. Mindre safariflyg tillåter ofta endast 15 kg. bagage, inklusive handbagage, per person. 

Försäkring
 Innan ni reser se till att ni har en fullgod reseförsäkring. Observera att i flera betal- och kreditkort ingår reseförsäkring om ni betalar med kortet. Kolla noga upp vad som ingår i er hemförsäkring och ert kort innan ni tecknar extra reseförsäkring.Africana Travel säljer inga reseförsäkringar eller avbeställnings-skydd

Incheckning på flyget
 Ni checkar in på ert flyg antingen på flygplatsen eller på flygbolagets hemsida. Notera att inte alla flygbolag har incheckning online. Kontrollera på respektive flygbolags hemsida. De flesta flygbolag startar incheckning online 48 timmar innan avresa. Vi kan inte checka in er på flyget och vi kan inte boka er på platser med extra benutrymme men på vissa flygbolag kan ni själv göra detta på deras hemsida. Vissa flygbolag erbjuder också att reservera platser med extra benutrymme mot en extra avgift. Detta kan då oftast bokas och betalas online med kredit- eller betalkort. 

Villkor
 Vid köp av resa från Africana Travel ingår ni avtal med oss och genom ert köp accepterar ni våra villkor. Resor som bokas med oss omfattas av allmänna och särskilda villkor. Kontrollera därför våra villkor noga.

Vad ska jag packa inför safarin?

För att er safari ska bli så bra som möjligt har vi satt samman en checklista med saker ni bör tänka på att ta med.

Mjuka väskor. Packa era saker mjuka väskor så att de lätt får plats det begränsade utrymmet i safari jeepen. Observera att inrikesflyg till Mombassa tillåter endast en väska per person.  

Kikare, många djur kommer att komma nära bilarna men ibland kan det vara bra med en kikare om vi ser t.ex. en leopard eller noshörning på avstånd.

Ficklampa eller pannlampa. Det är mörkt på nätterna i afrikansk vildmark så en ficklampa eller ännu hellre pannlampa är bra att ha.

Våtservetter. De kan vara bra att ha om ni vill tvätta av händerna innan ni äter

Spritservetter eller handdesinfektion för att försäkra er om att ni inte får i er bakterier genom era händer när ni äter. De är dessutom bra att ha för att rengöra eventuella skrapsår och liknande.

El adapter. Tanzaniska uttag är annorlunda än svenska så ta med en adapter. Tanzania har vägguttag av Brittisk typ. 

Vandringsskor (låga). Vandringsskor är det absolut bästa att ha på fötterna på en safari. Observera att det är bra om de är någorlunda svala. Det är bättre att ha skor utan Gore t.ex. om ni bara ska på safari eftersom ni inte kommer att vara ute i regn. Det absolut bästa är om ni har bekväma vandringsskor som är vattenavstötande men inte vattentäta med vattantätt membran som exempelvis Gore Tex.

Sandaler eller lätta skor typ sneakers. Ta med ett par bekväma väl ingångna skor. Det är skönt att ta på lodgen på kvällen.

Hatt eller keps för att skydda ert huvud från solen

Solglasögon. Solen i Östafrika är extremt stark så det är viktigt att skydda ögonen.

Myggmedel

Solskyddskräm. Ta med gott om solskyddskräm med mycket hög solskyddsfaktor. Om ni reser under svensk höst/vinter är det extra viktigt att ha riktigt hög solskyddsfaktor i början. Ta med all ni behöver då solskyddskräm är svår att få tag i i Östafrika och där den finns är den dyr.

Lätta kläder. Ta med tunna t-shorts och byxor/shorts. Funktionsmaterial är skönare än bomull. I vissa områden, såsom Ngorongorokratern, är det kyligt på nätterna (framförallt mellan maj och september) så det kan vara bra att ha med en tunn jacka eller fleece tröja.                             

Liten ryggsäck eller väska att ha kamera och liknande saker under dagarna

OBS! Innan ni åker besök en vaccinationsklinik och få de vaccinationer och malariaprofylax ni behöver!

Vanliga frågor

Vi har samlat vanliga frågor här

Klimat och väder

Kenya ligger på ekvatorn och stora delar av landet har ett tropiskt klimat. Delar av landet ligger på den Östafrikanska högplatån och här är klimatet märkbart svalare och torrare än vid kusten. Norra delarna av Kenya är torra och består till stora delar av halvöken. Dagstemperaturer i Kenyas safariparker Lake Nakuru och Masai Mara varierar mellan cirka 25 grader under perioden maj till augusti till mellan 25 och 35 grader resten året. Varmaste månaderna är december-februari. Det regnar olika mycket i olika delar av landet och regn förekommer normalt sett alla månader. Regnigaste månaderna är mars, april och maj och de torraste är juli t.o.m. oktober. Läs mer om väder och klimat i Kenya i vår Safariguide Kenya.

Reservation

Vi reserverar oss mot att förändringar i växelkursen SEK/USD, tillgänglighet på flygbiljetter, förändrade skatter och avgifter på flygbiljetter och andar externa faktorer bortom vår kontroll kan göra att priser kan bli högre än de som har presenterats på denna sida.