Vad tycker våra kunder om oss?

2015 – 2017 har vi gett alla som rest med oss chansen att recensera sin resa på Trustpilot. Vi kan och får inte gallra bland recensionerna. Alla recensioner, bra som dåliga redovisas. 

Läs på Trustpilot betyg och kommentarer kunder har gett oss om sin resa.

Sedan 2018 har vi gett våra resenärer chansen att recensera sin resa via Reco.se. Samma sak gäller här, alla recensioner visas, bra som dåliga. 

Läs på Reco.se betyg och kommentarer kunder har gett oss om sin resa

Ni kan även läsa recensioner om oss på Google och Facebook

Nedan på denna sida har vi samlat kommentarer vi har fått från våra resenärer. I första sektionen har vi kommentarer som vi har fått via mail (och sms) och i den andra kommentarer som har skrivits in i våra utvärderingar av gruppresor. Eftersom utvärderingarna är anonyma så vet vi inte vem som skrivit de kommentarerna och de är följaktligen inte namngivna. 

Kommentarer via mail, sms och Facebook 

Hej David! 

Vi är jättenöjda med vår resa till Serengeti, Ngorongoro och Zanzibar november 2016! 
Kombinationen med safari och ö-vistelsen var perfekt! Vi har gillat de lika typerna av boenden och fick fantastiskt god mat hela tiden. Allt har varit välorganiserat och alla transfers fungerat bra. 

Vår guide var mån om att svara på alla våra frågor och vi uppskattade verkligen kulturvandringen som inledde vår resa. 
Vi reser gärna med er igen och rekommenderar er varmt! Många hälsningar 

Elisabeth och Kjell

Tanzaniasafari med Zanzibar november 2016 

——————–

Hej David, 

Vi är nu tillbaka från vår Kilimanjaro vandring, det har varit helt fantastiskt! Både det som ni som arrangör kan påverka och det som ni inte kan påverka, dvs vädret. Vi har inte haft något regn alls under vandringen och alla dagar har haft långa perioder med helt klar himmel, nätterna har varit magiska. 

David bad mig skicka med en bild av honom och hjälpguiderna till dig, jag har bifogat denna bild. 

Vidare lyckades jag inte att hash taga upp några bilder till Africana på Instagram. Jag skickar med tre bilder som du kan lägga upp om du har tid. 

Mvh Mats&Maria 

Kilimanjaro i fullmåne oktober 2016

——————–

Hej!
Utöver det så har vi haft en fantastisk första del av vår semester! Mont Meru var verkligen något extra. Troligen den häftigaste vandring vi genomfört hittills. 
Dock utsatte vi bärarna för ”förödmjukelsen” att behöva förklara vad det var för latmaskar som gjorde Mont Meru på 5-dagar. Något så långsamt kände ingen till att någon gjort tidigare… Vi tycker dock att det var en perfekt planerad tur. Högst upp på toppen kom dock vår private servant January. Om du vill se mer av hur vi har det så finns bilder på Instagram: Mats_Brunnberg 

Bestigning av Mt Meru oktober 2016

——————–

Hej David 
En toppenresa! 
Tack för allt, det blev bara positiva överraskningar. 
Det var bra flygtider, skönt komma fram på kvällen och ta en drink i främmande land, och sedan lämna på eftermiddagen och sova på planet och komma hem vid lunchtid. Rekommenderas. 

Några synpunkter; 
Alla transfer och möten fungerade 100 %. Starkt! 
Safarin toppen och mycket trevlig guide. Han var nog orsaken till att vi även såg leopard och noshörning (2 st)! Samt 2 st lejonjakter! Han ska verkligen ha kredit för ett bra jobb. Perfekt med 4 st i bilen. 
Vi hade med oss $ till dricks, och gav i överkant efter dina rekommendationer (+ 20 extra) dvs 140 $. Osäker om han blev nöjd eller ej? 
De 3 olika nattvistelserna (4 nätter) var även de till full belåtenhet. Mycket häftigt. 

Flyg till Zanzibar, transfer etc fungerade bra. Hotellet var vi mycket nöjda med. Bra mat och fin service och fungerande AC… 
Och hem inga bekymmer. Jag tycker om KLM. 

Så jag vill kort skicka en hälsning och tacka för ett bra arrangemang. Jag kommer att rekommendera African Travel till mina vänner 

Bästa hälsningar 
Lennart 

Tanzania och Zanzibar Deluxe september 2016

——————–

Hej David! 

I måndags kom vi hem igen efter två fantastiska veckor i Kenya och Tanzania. Allting var verkligen superlyckat. Vår guide på Mt Kenya rådde oss att ta Sirimon route upp och Naru Moru route ner vilket var helt rätt val då Sirimion var både vackrare och med en något lättare väg upp på topptursdagen (eller lätt och lätt, brant var det och vi kände av höjden men det vägdes såklart upp av att få se soluppgången över Kenya). Alla transfers fungerade fint och lodgerna som bokats var alla väldigt fina. Allra bäst gillade vi tältlodgen i Ndutu, det var verkligen ”vildmark möter lyx”. Vår safariguide Sundi kunde svara på alla våra 1000-frågor om djur och natur. Vi uppskattade särskilt att få se migrationen av gnuer och zebror i Ndutu, det var väldigt mäktigt! 

Vi skulle ha vandrat i Loliondo som avslutning men om vi förstod saken rätt så hade vägarna dit blivit förstörda av regn så istället gick vi i Crater Highlands, först inom NCA och sedan ner till foten av vulkanen Ol Doinyo Lengai. Det var ett otroligt mäktigt och vackert landskap och vår massaj-guide Daniel lärde oss massor om massajernas kultur. Maten som kocken Good Luck lagade var nästan den godaste vi åt på hela resan (men så smakar ju allting bättre utomhus också ).  

Mvh, 
Kristin och Johan

Skräddarsydd resa till Kenya och Tanzania februari 2016
——————–

Hej 

Tänkte bara framföra ett stort tack för bokning genom er. 

Jag och linn kom hem igår. Safarin var magnifik och bemötande, service och boende/lodger var utomordentligt bra. 
Även killarna som körde och hjälpte oss med allt möjligt. Hälsa dem det. 
Ha en fin jul och hoppas på återseende till Afrika. 

/ Lasse 

Skräddarsydd safari i norra Tanzania, december 15 

——————– 


Hej David
Vi hade en otroligt fin resa till Tanzania. 
Våra guider var superbra!!! 
Vi rekommenderar er till alla vi känner!! 
Zanzibar var toppen!! 
Hälsningar 
Christin Holm

Skräddarsydd safari i norra Tanzania och Zanzibar, december-januari 2014-15

——————–

 

 

 

Hej David,

 

Vi är nu nyss hemkomna från en alldeles underbar safariresa.

Tusen tack för all Din hjälp – allt har klaffat relativt smärtfritt.

Vår safariguide Moody via Karibu var superb, hotell och alla transporter har fungerat toppen.

Lena Peterson

Tanzaniasafari med Zanzibar februari 2015

——————–

 

Hej David!

 

Vi har nu kommit hem ifrån vår underbara resa safari/Zanzibar. Vår familj vill bara tacka för en välplanerad och arrangerad resa. Allt har rullat på och vi är såååå nöjda. Julius vår chaufför/guide var suverän. Han har berättat så mycket för oss och han gjorde så att vi fick se alla djur vi någonsin har drömt om. Barnen har klarat av resan bra och de är också jätte nöjda. 

Tack än en gång för att vi fick uppleva vår drömresa genom ert välplanerade arrangemang. 

Hälsningar Therese Melin med familj

Tanzaniasafari med Zanzibar februari 2015

——————–

 

Maria Ritzén med familj

Hej David och Leila!

Vill bara skicka en hälsning till er och tacka för ert alldeles utmärkta rese-upplägg. Hela våra familj på 5 personer har haft en alldeles underbar semester i Tanzania! Vi bodde fantastiskt på Selous Wilderness Camp och Kichanga Lodge. Servicen har varit utmärkt, maten god och det har verkligen varit ett fantastiskt äventyr på alla sätt. En upplevelse för livet! Vänliga hälsningar, Maria Ritzén


Selous och Zanzibar oktober-november 2014

——————–

 

Maria Nylander 

Vi kom hem för lite mer än en vecka sedan. Safari Tanzania var helt fantastiskt och var tolk Protas var bara bäst. Ni hade valt ut mycket bra lodger och många saker kommer vi aldrig att glömma, en helt underbar upplevelse. När vi sedan var en vecka på Zanzibar längtade vi bara tillbaka till safari och fastlandet.

Tanzaniasafari med Zanzibar september 2015

——————–

Fam. Qvist,Svanberg,Skog,Olsson. Från Tidaholm,Karlstad .

Vill tacka för en underbar safari upplevelse i Tanzania v. 38 Med vår underbara guide Frances.

 

Tanzaniasafari, september 2015

——————–

Hej David

Först och främst vill jag säga att vi är otroligt nöjda med vår resa hittills. Safarin överträffade våra förväntningar. Nu har vi haft några lugna sköna dagar på Zanzibar Retreat och imorgon åker vi till Stone Town.

Jill McCabe, Tanzaniasafari med Zanzibar augusti 2014

———————

Hej

Vår resa till Tanzania var helt fantastisk. Alla arrangemang fungerade och guiden på safarin var helt suverän. Vi är mycket nöjda och längtar tillbaka.

Lennart Loved, Tanzaniasafari jan 2014
———————

Hej!

Tänkte bara berätta att vi har det toppen, om du nu hade någon anledning att betvivla på det :-). Nu är vi på Robanda och efter två dagar i Serengeti har vi sett det mesta, elva lejon, tre leoparder, en cheeta, krokodil, strutsar och alla de där som säkert alla ser. Migrationen har börjat så smått och vi fascineras som alla av de stora jordarna. Din namne tar väl hand om oss.

Hälsningar från

Eva, Inger, Maggan och Birgitta

Tanzaniasafari jan 2014
———————

Hej David

Carina och jag hade en mycket bra resa med Africana Travel. Allt fungerade bra.

Vi kommer tillbaka!

Tanzaniasafari med Zanzibar dec-jan 2013-14
———————

Hej David!

Vi har nu varit hemma några dagar och vill tala om att vi är mycket nöjda med resan till Tanzania och Zanzibar. Safarin överträffade alla förväntningar! Vi såg alla djur man vill se, och fler därtill! Dessutom pågick fortfarande migrationen söderut och vi hamnade i hjordar med 100.000-tals gnuer och 10.000-tals sebror. Samtidigt låg lejonen på klipporna och vilade och spanade ut över hjordarna! En mycket häftig upplevelse! På en och samma dag, den 1 januari, hade vi lyckan få se alla The Big 5!!! En bra start på det nya året! Vi har tidigare, i Sydafrika, sett fyra av dem och nu fick vi även se leopard och dessutom två stycken!

Vår guide och chaufför, Ali, var jättebra! Trevlig, tillmötesgående, kunnig och en säker chaufför! Hälsa gärna till honom från oss, ”the lucky group”, som han kallade oss som fick se och uppleva så mycket!

Lodgerna under safarin var bra, även om vi upplevde Migunga Forest Tented Camp och Robanda Tented Camp mer som 2-3* än 3-4*. Däremot Serengeti Savannah Camp var en glad överraskning! Egentligen enklare då det var ”riktiga” tält helt och hållet, men det hade den lilla extra ”finishen.

Fumba Beach Lodge var en riktig ”5-poängare”! Underbar miljö, fina rum, trevliga barer och restaurang och vänlig och tillmötesgående personal. Vi fick den vila och avkoppling i lugn och ro som vi önskade!

Du får gärna höra av dig om du har några frågor.

Vänliga hälsningar Birgitta och Anders med familj

Tanzaniasafari med Zanzibar dec-jan 2013-14

———————

Hej David!

Tillbaks från safari och Zanzibar. Vill kort bara säga att vi är supernöjda – allt fungerade utan problem.

Vi har massor med fantastiska minnen med oss hem.

Stort tack för en drömresa!

Med vänlig hälsning Håkan och Carina

Tanzaniasafari med Zanzibar dec-jan 2013-14

———————

Hej David!

Vill bara säga tack för en helt fantastisk resa. Vi fick se allt….helt magiskt o otroligt. Jätte bra boende, god mat och en super bra guide.

Vi är toppen nöjda.

Tack för ett riktigt bra arrangemang.

/Lotta

Tanzaniasafari med Zanzibar dec-jan 2013-14

———————

Hej David!

Vilken fantastisk resa. Underbart sammansatt med allt som vi gjorde. Cykla med gnuer och prata bananodling med guiden, vandring med fågelskådning och vattenfall och lära mycket om masaierna, långa resor med jeepen som meditation, alla djuren, närheten till människorna på plats, fina tältlodger med hög standard och service och sen ett perfekt boende på Zanzibar. Helt enkelt stort tack för att du/ni planerat så perfekt. Karim vår guide var kunnig, ville verkligen visa oss det som vi skulle se och var noga med att hitta rätt art i de böcker som vi hade med oss. Han körde säkert och tryggt vilket gjorde bilåkandet till den meditation som vi behövde, speciellt resan från Arusha till Lake Natron som var magisk för mig. Har gjort djupt intryck och lever som en härlig glöd i mig. 

Nu hemma, omtumlade på ett positivt sätt och nöjda med massor av bilder.

Vi hörs, Mattis 

Tanzanias Natur och Kultur och Zanzibar dec-jan 2013-14
———————

Hej! 

Vi tyckte allt fungerade perfekt! Guiden Kiki var lågmält trevlig och vänlig och kunde mycket om djuren och svarade på alla frågor om landet, kulturen, olika stammar mm. Tarangire och Ngorongoro var ”sevärda” med massor med djur och, i Ngorongoro, fantastisk miljö o natur. Lake Manyara var en besvikelse och det kändes som man lika gärna kunde vara utan, bara träd, inga djur. Hotellen var trevliga och personalen vänliga och hyggliga på alla sätt, tält-lodgerna närmast ett extra plus, en spännande o annorlunda vistelse.

Hotellet på Zanzibar var jättefint, man kan möjligen känna sig lite isolerad längst upp i norr på ön, det finns inte så mycket att göra förutom bada och det var dyrt att ta sig till Stonetown med hyrd bil, det gick ingen nöd på oss alls men kanske bra att trycka lite i info om att det blir en lugn tillställning på den delen av ön. Allt som allt dock en fantastisk resa med många upplevelser och jättebra arrangemang/ upplägg  som vi är väldigt nöjda med. 

Mvh

Anders och Torun Bergdahl

Skräddarsydd safari i kombination med Zanzibar oktober-november 2013

———————

Hej David !

Det är redan ett par veckor sen vi kom hem. Vi hade en fantastisk resa i Tanzania & Zanzibar och jag vill verkligen tacka för allt. Allt fungerade fläckfritt med hämtningar, lämningar, inrikes- och internationella flyg. Safarin blev en dröm som gick i uppfyllelse för mig med lejon och elefanter som höjdpunkter. Hotellen i Dar, Selous & Matemwe var mycket bra. Maten, bemötandet och servicen på Selous Wilderness Camp och Zanzibar Retreat var fantastisk.

Jag kommer att rekommendera ditt bolag om några av mina vänner, släktingar eller kollegor ska åka på safari.

// Rose

 Selous och Zanzibar november 2013

———————

Efter några dagars vistelse på Selous Wilderness Camp är vi nu på The Manta Resort på Pemba. Selous bjöd på en lite vildare och mindre exploaterad upplevelse än Serengeti, där vi var förra året. Man kom närmare djuren och naturen men kanske inte lika självklart att se exempelvis the big five i Selous. Å andra sidan är man rätt ensam i parken vilket i sig är fantastiskt. Fick några magiska lejonupplevelser som överträffar det Serengeti bjöd på. Plus ett brutalt regn…. Wilderness Camp var fantastiskt, men ta med er cash, de tar inte kort. Manta Resort på Pemba är så nära paradiset man kan komma.

Kerstin Svanberg, Selous och Pemba november 2013
——————- 

Tanzania o Zanzibar 2011 reste vi med Er. Helt perfekt genomförd. Kunnig och trevlig guide, var även mycket bra förare. Pga översvämning blev vi strandsatta i Mingunga ett extradygn, det sköttes mycket bra. David ringde till oss från Stockholm för att kolla av läget, och ordnade alla praktiska detaljer runt detta. Mycket bra gjort, det kändes mycket tryggt. Det blir fler resor med Africana Travel.

Jalle Gardell, Tanzania och Zanzibar januari 2011
——————- 

Hej David,

Ursäkta att svaret dröjt. Blir bara så ibland. Vår uppfattning vet du väl redan, men du får den igen. Välplanerat och strukturerat, samt otroligt duktiga lokalguider. 5 plus av 5 möjliga. Ser att du fortfarande använder vissa av våra bilder. Den med lejonen vid bilarna. WOW. Vilken upplevelse.

MVH — Monica & Leif Holmin

Tanzania och Zanzibar januari 2010
——————- 

Vill bara berätta att vi har haft en fantastisk resa. Sol och klar himmel hela veckan på Kilimanjaro. Såg toppen framför oss precis hela tiden. Särskillt tack för snabb hjälp när vi landade på Zanzibar där ingen väntade på oss.:-)

Magda gjorde en skräddarsydd resa med Kilimanjarobestigning, safari och Zanbzibar i september 2013
——————- 

Hej! 
Vi reste med er januari – februari 2013 till Tanzania och Zanzibar. Vi letade länge efter vår resa och hamnade hos er. Vi var borta 17 dgr med lite tillägg. Vi var två st och skulle bli 6 st i på safarituren. Ni hade tänkt på ålder när ni satte samman gruppen och det uppskattade vi väldigt mkt. Vår guide och chaufför var toppen toppen, så otroligt kunnig och klok och rolig. Vi har ingenting att klaga på utan var helt nöjda med precis allt. vi åker gärna fler gånger med er.

Ann Louise åkte på Tanzaniasafari med Zanzibar, januari-februari 2013

——————- 

Hej!Hej!

Vi åkte med Dig i vintras till Tanzania. Totalt sett var det jättebra! Alla transfers funkade super. Vår guide – PROTES  – var perfekt.

Han såg mycket. Han stannade så att jag kunde fota. Han pratade bra engelska. Han var perfekt!

Vi såg mycket! Dom nationalparker som Protes visade var en mycket bra upplevelse! Mycket djur. Fantastisk lodging med jättebra mat! Möjlighet att få öl eller vin till maten!

MVH

Sixten Arozenius

Tanzaniasafari med Zanzibar, februari 2013

——————- 

Jambo sana Zebras, 
Nu är vi hemma och känner oss SÅ nöjda med resan. Den var verkligen mest givande, spännande, annorlunda resa, som vi nånsin har gjort! Att bo i tält med massajerna, äta den himla goda maten som dom lagade och lära känna dom fina människor!!!! Och skolbesöket samt besök i massajbyn-det är inte många människor som får uppleva!!! Allt i resan har gjort djup påverkan på oss. Och säkert även på Lucas, som också känner att det var verkligen en otrolig resa. Han skrev förresten i sin dagbok att han verkligen uppskattar sitt liv och om skolan skrev han att barnen hade sagt till honom att dom ÄLSKAR skolan, så jag tror att han har i sitt stilla sinne börjat tänka på annat sätt på sin skola. 

Mina bilder förresten från skolan blev inte så jättebra så om ni har några så skulle jag vara glad att få! Visst var programmet hårt i Masai Mara men samtidigt hann vi uppleva och se så mycket!!! Och att få lära känna de fina masaierna, det var en stor ära!! Dom var verkligen trevliga och så mycket vi har lärt från dom! 

En stor kram till er 
Sirkku, Kent och Lucas 

Kenyasafari med Sven Zetterlund och Linda Rasmussen från Afrikahuset, januari 2013 

——————- 

Hej David, 

Tack för en fantastisk resa. Kombinationen safari och Zanzibar var perfekt. Vi uppskattar att allt var så väl organiserat under hela resan. Protes, vår guide var kunnig, trevlig och intressant att lyssna på. Till och med ett motorhaveri och 5 timmars väntan, blev en positiv upplevelse. 

En bra mix av nationalparkerna, Lake Manyara, Serengeti och Ngorongoro kratern gav oss upplevelser över förväntan. Vi kände oss alltid lika välkomna och vänligt bemötta på tältlodgerna. 

Vi åker gärna med er igen. 

Tobbe & Anna 

Tanzaniasafari med Zanzibar, oktober-november 2012 

——————- 

Hej,

Vill tacka för en fantastisk safari som vi var med på i okt-nov. br>
¨mvh Bo Johansson 

Tanzaniasafari med Zanzibar, oktober-november 2012 

——————- 

Hej David! 

Vi är nu hemma efter en fantastisk resa till Tanzania med safari samt bad och snorkling på Zanzibar. Allt fungerade perfekt och vi är mycket nöjda kunder, på safarin hade vi en jätteduktig och supertrevlig guide Wilfred Humphrey Kimaso från Karibu Africa Safaris Ltd. 

Det som var lite jobbigt var flyget med Ethiopian Airlines, att vi inte fick veta att vi skulle mellanlanda i Kairo förrän vi checkade in, vi hade hellre valt ett flyg som hade en längre nattflygning. 

Men som sagt var helhetsomdömet av resa var ”en helt fantastisk resa” 

Vi kommer att varmt rekommendera din resebyrå Hälsningar Siv Moberg med familj. 

Tanzaniasafari med Zanzibar, oktober 2012 

——————- 

Hej David! 

Tack för ditt välkommen-hem kort! 

Resan var underbar! Kunde inte vara bättre. Det fungerade mycket bra med att jag blev mött på flygplatserna, särskilt i Dar-es-Salaam, där jag var mycket försenad, på grund av att jag blev uppropad sist vid visumkontrollen. Men där stod en man och väntade och verkade inte ens uttråkad, över att ha få vänta så länge. 

Lodgerna var bra, jag kanske inte var så förtjust i Savannah Lodge, där min lodge inte hade någon kran överhuvudtaget, utan jag fick skopa upp mitt (salt)vatten ur en hink. Men för all del, första kvällen när vi kom gående med en vakt med ficklampa så stod där en buffel några meter från stigen och tittade på oss när vi kom förbi. Och det var ju lite kul. 

Wilfred vår chaufför/guide var bra. Kunnig och verkade klara det mesta, fast han blev nog lite trött den sista dagen. 

Så jag kan mycket väl tänka mig att resa med Africana Travel igen. Kanske till Kenya? 

Många hälsningar, 
Hilma Eriksson 

Tanzaniasafari med Zanzibar, februari 2012 

——————- 

Hej David! 

Vi har varit hemma några veckor nu och först nu börjar upplevelsen sjunka in. Resan var från början till slut absolut det bästa vi har varit med om, alla chaufförer guider m.m. mycket hjälpsamma och proffsiga! 

Enda lilla plumpen för oss, bra för dig är att vi inte fick någon bra bild på noshörning, så vi måste åka en gång till Afrika. 

Kenya kanske vi får se men vi vet vilken resebolag vi ska anlita. 

Skicka en mycket varm hälsning till guiden Godsson från oss, egen jeep med hans kunskap bäddade för big- five och mycket mera 2st lyckade jakter av Gepard och en misslyckad av Lejon. 

Vi är mer än nöjda och kommer rekommendera ert bolag i alla lägen. 

En oförglömlig 50 års resa, har drömt om Serengeti sedan jag var liten. 

Att komma så nära helt fantastiskt, Giraffer i mängder vilken upplevelse. 

Conny o Birgitta 

Conny och Birgitta Johansson 

Tanzaniasafari med Zanzibar, februari 2012 

——————- 

Hej David! 

Tack för den trevliga hälsningen som väntade när vi kom hem! 

Vi har haft en fantastisk resa! Allt har fungerat till 110% – du har verkligen mycket bra samarbetspartners där nere! Att vi blev involverade i och ”gisslan” i en strejk känns bara bra efter att vi fick uppleva resultatet av den! Nu finns en farbar väg! 

Vi har redan och kommer att fortsätta att varmt rekommendera ditt företag! 

Vänliga hälsningar 
Pia o Carina 

Pia Hillström och Carina Fredriksson 

Tanzaniasafari med Zanzibar, februari 2012 

——————- 

Hej David, 

nu är vi hemma igen efter ett par fantastiska veckor i Tanzania med tanke på allt som kan hända när man är i Afrika så får jag säga att vår resa varit väldigt tursam lite turistmagar och en halv dags missad game-drive pga trasig bil var ändå ganska bra facit 

Kia lodge helt ok landningsplats 

Arusha Safari lodge kändes skönt och lyxigt både före och efter safarin, det brittiska paret som tog över i januari var supertrevliga, tyvärr slappnade vi av lite väl mycket och var inte så restriktiva med vad vi åt, så allas magar kraschade, men det var vårt eget fel 

av våra tre safaricamper gillade vi nog Ndutu Wildlands bäst, det blir något visst med att bo primitivt och nära naturen, att hålla sig till 10 l vatten när man duschar tex. Näst populärast var Crater Forest Tented Camp som hade en hemtrevlig atmosfär och elefanter utanför dörren på morgonen, Ikoma Tented Camp var större och mer löpande band, men helt ok 

vår guide på safarin Mgasa (Francis Mhanso) var både kunnig och trevlig och en lugn och trygg förare ett tips till resenärer är kanske att ta med flugsmälla, vi jagade tsetseflugor febrilt i jeepen, för en biolog som mig var det särskilt intressant att se att de var så personligt inriktade. En enda i vår familj fick 99% av alla betten. Kändes lite snöpligt att missa en halv dags gamedrive pga att jeepen gick sönder men vi fick trots allt se otroligt mycket djur, big five, ugly five och två av de small five… helt fantastiskt 

transfern till Zanzibar gick jättebra och Mnarani Beach Cottages var helt ok. Vi fick bo i gruppboende första natten men bytte sedan till där vi skulle bott. Hann med både isläpp av sköldpaddor (kollegor från Univ i Dar var på akvariet bredvid hotellet och märkte de, sedan åkte vi ut till havs och släppte ut de), Stone Town & Kryddplantage, Safari Blue och Mnemba snorkling med kapten Tibo från hotellet. En underbar vecka. 

Tack för bra arrangemang, alla har varit mycket trevliga och tillmötesgående. Du har varit mycket hjälpsam och svarat på alla våra frågor rappt och specifikt. 

Det blir fler resor till Afrika helt klart. Nu har jag ju en kontakt i Dar också så kanske mer jobb i Tanzania och inte bara Mocambique framöver 😉 

med vänliga hälsningar 
Susanne Eriksson 

Susanne Eriksson med familj 

Tanzaniasafari med Zanzibar, februari 2012 

——————- 

Hej, 

Vi var på en två veckors resa till Tanzania och Zanzibar i februari. Vi blev fantastiskt väl omhändertagna i Tanzania av Karibu Africa Safaris av både Godfrey som mötte oss på flygplatsen och visade och Arusha och av Vincent som var vår safariguide. Zanzibar var en trevlig avslutning med sol och bad. 

med vänlig hälsning! 

Karin Christenson och Marie-Louise Stridh 

Tanzaniasafari med Zanzibar, januari 2012 

——————- 

David and Arnold, 

I would like to thank you and your organizations for a fantastic safari and travel arrangement during our stay in Tanzania and Zanzibar. All your selection of accommodations, pickups and transfers was excellent and worked out well. The persons serving us were very nice and service minded and we would like to say THANK YOU to all. 

Some minor incidents happened. I just mention those so you have au opportunity to improve your business further. The pick up from Kilimanajaro was forgotten but after a telephone call Godfrey showed up 2 hour later apologized for the misunderstanding and took us to Arusha Safari Lodge. Godfrey was very nice , guided us and pointed out interesting things, stopped at a souvenir markets and a local ”supermarket” for take in supplies. After the safari we were accommodated at Arusch Safari Lodge but the itinerary showed pick up at Moivaro Lodge for transfer to Arusha bus station at 06:30 when bus department was 06:30. The mixed up was sorted out with Arnold and I got Godfrey’s mobile phone number to check that all was understood. Godfrey picked us up before 5 o’clock in the morning and due to no traffic we were at bus station an hour before departure. Thank you Godfrey for the early service for us. 

The safari started for us when Moody, our guide and driver picked us up and took us to Lake Manyara and later on to Serengeti and Ngorongoro Crater. It turned out that Moody was a calm and good driver on those dirt roads ”African massage”, very skilled on various wild animals and their behavior. He had a very good eye (knowledge) how to park the car so we got good positions for photos of the animals and in relation to other cars without upsetting anyone. Moody made our safari a very nice and interesting event, so we could see all the ”big five” and many many other animals, birds, insects and the wonderful landscape of the parks, Thank you Moody. 

In Stone Town we were picked up and transferred to Swahili House by Juma. We were excited of the hotel, which for us was as cut out from an adventure novel. Roof top restaurant was excellent and the view over the city and sea was very nice. We had agreed that Karibu should take us on a sightseeing tour to Jozani Park and a Spice Farm on the way to Mnarani Beach Cottages which they did. Our stay at Mnarani Beack Cottages was wonderful with swimming, sailing to Mnemba Atoll and snorkelling, kite-sailing and relaxing. 

As mentioned above we really enjoyed our visit to Tanzania and Zanzibar, their history and environment, and your efforts for us. 

Regards Börje Blomdahl 

Börje Blomdahl med familj gjorde en Skräddarsydd safari med Zanzibar, februari 2012 

——————- 

Just hemkomna från en fantastisk safari resa.Du hade precis uppfattat våra önskemål och lagt upp en rutt med början i norra i och sedan söderut. 

Allt har fugerat perfekt.guiden från Karibu var mkt kunnig o hade en härlig humor.Han var erfaren i jobbet sedan med än 20 år och kunde förutse hur djuren skulle vandra. 

Våra goda vänner som gjorde sin första safari var mkt imponerande. Alla planerade transporter förutom safarin gick perfekt. Vi har ju varit iväg ngra ggr tidigare men detta var THE safari för oss. Det kan inte bli bättre. 

Vi såg alla big five.Barbro räknade till 50 lejon,5 leoparder varav en på marken o i ett gammalt trän i Nduto på bara 5 m håll.2 geparder varav en hona med 4 små ungar på bara 3 m håll. Din resebeskrivning med färgbilderna från lodgerna var på pricken. Den mest avvikande var Lake natron.Första natten var vi ensamma där och möttes av stockvedsbrasa och middag under bar himmel. 

Tack för ett mkt bra arrangemang.Vi kommer att varmt rekommendera Africana travel 

MVH 
Lars o Gunilla Brolin 

Lars och Gunilla Brolin tillsammans med vänner, Skräddarsydd safari med Zanzibar, februari 2012 

——————- 

Synpunkter, idéer eller frågor” 

Frågar du efter i ditt handskrivna kort som mötte oss vid hemkomsten. Oslagbart sätt att avsluta en kundrelation. För denna gång i alla fall. 

Och som du vet har vi varit oändligt nöjda med i stort sett allt. Lodgerna var fantastiska (i Arusha och Grumeti var vi dessutom de enda gästerna), alla hämtningar och lämningar fungerade också helt till belåtenhet. Jag har redan rekommenderat fyra av mina arbetskamrater att åka mer er på safari. Förhoppningsvis kommer åtminstone någon att bli er kund. 

Med vänlig hälsning 
Christian Lacotte 

Christian Lacotte, Tanzaniasafari med Zanzibar, december 2011 

——————- 

Hejsan! 

Nu har vi kommit hem efter en fantastisk resa! Allt har funkat bra, alla transporter, trevliga tältlodger, bra guide (Moody) och så har vi sett ”alla” djur ! Veckan på Zanzibar var perfekt efter den intensiva första veckan. 

Janne på Zanzibar Reteat Hotel, var en trevlig ”prick” som drev ett fint ställe med mycket bra mat. Så vi är mycket nöjda! 

Med vänlig hälsning Bo Lönneryd 

Bo Lönneryd med familj, Tanzaniasafari med Zanzibar, december 2011 

——————- 

Nedtecknat av en överväldigad besökare: 

Rwanda, ”a gem in the heart of Africa”, lever upp till sin devis. Vi åkte från den gröna, välstädade och trygga huvudstaden Kigali de 12 milen till Virunga Mountains på slingrande vägar längs gröna höjder som ibland odlas i terrasser med majs, potatis, råg och bönor ända upp till toppen i ” de tusen kullarnas land”. 

Då vi kom fram till vårt boende på Lodge Gorilla View möttes vi av ”native dancers” och åt en god middag innan vi vilade under vedeldssprak i vår bungaloo för att tidigt nästa morgon åka till vandringscentret. 

Vi fick veta att av de ca 900 bergsgorillorna som finns i Rwanda, Uganda och Kongo så är 480 kartlagda i Vulcano National Park i Rwanda. De är uppdelade i 17 grupper varav fem är reserverade för forskning medan tio är för besökare. 

Vid vårt besök utgick 8 grupper. Vi valde den som är längst bort, högst upp och jobbigast att ta sig till. Denna gruppen av gorillor, Susa-gruppen, består av 33 individer varav tre ”silverbacks” och rör sig mellan 2900 m och 3500 m höjd i de dimhöljda bergen. Vi åkte först med jeep i ca 45 minuter på skumpiga grusvägar och vandrade sedan i ca 60 minuter uppför de bördiga sluttningarna till en ingång till nationalparken där Susa-gruppen observerats. 

Vi hann inte vandra länge förrän en av parkvakterna signalerade och vi fick alla se den yngste (ca 15 år) av de tre vitryggarna liggande och slötittande på oss. Tre mindre gorillor klättrade i träden framför oss. Efter lite fotograferande så gick vi vidare och plötsligt låg vitrygg nummer två (ca 20 år) utfläkt i grönskan och blev efter en stund uppvaktad av den ena honan efter den andra mitt framför våra ögon. En hona kom med en 4 månaders unge på ryggen och anslöt sig till gruppen. 

Efter att vi njutit av skådespelet ett bra tag så lommade vitryggen iväg och de andra följde efter. Vi följde också efter över en liten höjdrygg och i nästa, enormt frodiga, dal fanns nu stora delar av gruppen utspridd och ätande av växtligheten. Efter en stund kunde vi urskilja den äldste vitryggen (ca 40 år) och då det strax därefter började regna drog han sig mot regnskydd under träden. Jag råkade stå just i den riktningen och fick ta två steg bakåt för att ej stå i vägen. Vilken häftig upplevelse att bli passerad av den störste gorillahanen på en meters avstånd! 

Sven Inge Svensson, Gorillasafari Rwanda, november 2011 

——————- 

Hej! Och tack för att vi fick uppleva en fantastisk resa med er hjälp. Väldigt bra upplägg och härligt bemötande från guiderna. Tack! Mvh Lena Jonsson 

Lena Jonsson, Tanzaniasafari med Zanzibar, oktober-november 2011 

——————- 

Hej! Vi vill tacka för en fantastisk resa till Tanzania – bra organiserad och en jättebra guide/chaufför på vår safari. Allt gick bra med ett undantag; När vi skulle åka från vår lodge i Arusha till flygplatsenför vidarefärd till Zanzibar fanns ingen transport ordnad. Vi såg att det var en annan avgångstid på biljetten än den vi hade i vårt program, så jag ringde, med hjälp av receptionen, till Karibo för att höra att vi skulle bli hämtade. Ingen transport fanns beställd. Då bokade vi en egen taxi som körde oss och allt gick bra.Jag bifogar ett kvitto på detta. Det kanske var något missförstånd om dag, för när vi kom till Zanzibar trodde hans som hämtade oss att vi skulle ha kommit föregående dag, så han hade väntat på oss då också. Nu ordnade det sig och vi är mycket glada och nöjda med vår resa. 

Med vänliga hälsningar, Elisabet Strömqvist 

Elisabet Strömqvist, Tanzaniasafari med Zanzibar, november 2011 

——————- 

”Våra högt ställda förväntningar överträffades med råge tack vare ett personligt och helhjärtat engagemang från såväl guider på plats som personal i Sverige. Resan gav oss fantastiska upplevelser nära djur och natur tillsammans med avkoppling på Zanzibars underbara ständer, där vi kunde smälta alla oförglömliga intryck. För alla er som har resan framför er, vi är avundsjuka.” 

Cecilia, Sara och Ebba Carlsson, skräddarsydd resa till Tanzania och Zanzibar jul och nyår 2010-11

——————- 

Vår safari blev som sagt fantastisk. Vi fick se saker vi trodde man måste ligga vänta i månader för att få se; en leopard krypa ner från ett träd, passera vår bil, gå ut i gräset smyga fram och övermanna och döda en gnu in för våra ögon. Och videokamera! Och en grupp hyenor jaga ner en annan gnu, men få se den övertagen av fem lejon som passerade våra bilar för att ta över det nyfällda bytet. Också på något skakig film! Som biolog känns det fantastiskt att få se detta man bara läst om! 

Marian Cabrejas och Calle Bergil med familj, skräddarsydd resa till Tanzania och Zanzibar, jul och nyår 2010-11 
——————- 

We had a fantastic trip despite the inconvinience of the bags and the troubles with the flights. We have many thoughts and images to ”melt” and wonderfull things to remember the rest of our lives. 

All of you, David, Ali, Mickael and Arnold did a fantastik work. Thank you for everything! 

/Marian, Calle, Emilia & Mateo 

Marian Cabrejas och Calle Bergil med familj, skräddarsydd resa till Tanzania och Zanzibar, jul och nyår 2010-11 
———————————— 

Nu är familjen Dalbom hemma igen. Tack för en mycket bra planerad resa. Vi har verkligen haft det bra och blivit omhändertagna på det bästa sätt. 

Camillus var en mycket trevlig bekantskap :-)))) Har massor med foton och minnen som vi kommer att hjälpa oss att för alltid minnas denna resa. Tack igen för din proffshjälp! 

/Karåla med familj 

Karåla dalbom med familj, skräddarsydd resa till Tanzania och Zanzibar jul och nyår 2010-11
———————————— 

Vi bodde två nätter på Serengeti Savannah Camp i Ndutu. En liten grupp tält direkt på marken, utan några inhägnader mitt i den mycket djurrika bushen. Bufflar betade tätt inpå tälten både dag och natt. The great migration strök förbi någon km bort och vi såg gepard och lejon inom bara några 100 m från tälten. Det var spännande, men inte alls obehagligt, lägervärdarna fanns nära till hands för instruktioner och eskort. 

Standarden var enkel, men fräsch och imponerande med tanke på att det var 96 km till dricksvatten. Med bara 5 min väntan serverades varmt vatten i duschen. Maten var mycket god. Stället drivs av en massaj och vi hade oförgömliga stunder vid lägerelden, där vi fick svar på många av våra frågor (och anade några nya mysterier) om massajernas traditionella livsstil. Detta var ett riktigt trevligt ställe 

/Per Anders Flordal, skräddarsydd resa till Tanzania i januari 2011 
———————————— 

Hej, vi vill tacka för den fina resan som vi gjorde och önska en god fortsättning på det nya året. 

Hälsningar
Gunilla, Hans och Gudrun 

Gunilla Rhenquist, skräddarsydd safari i Tanzania oktober 2010 
———————————— 

Hej och GOD JUL! 
Tack så mycket för att ni gjorde vår resa till en oförglömlig resa, det var en helt otrolig upplevelse att få se safarit i Tanzania paradisön Zanzibar, tillsammans med Camillus och Arnold. Vi fick fantastisk service och omhändertagande. Och tusen tack till dig för snabb service innan vi gav oss iväg på resan. Vi kommer verkligen rekommendera Africana Travelför våra familjer och vänner.

Mvh Linda Carlsson och Julius Karlsson 
P.S. hälsa Camillus och Arnold från oss D.S. 

Linda Carlsson och Julius Karlsson, Tanzaniasafari med Zanzibar oktober 2010 
———————————— 

Hej David, vi ville bara säga att vi har haft en mycket bra resa!! Allt var väldigt välordnat och bra. Stort plus till vår lysande safarichaufför Camillus samt till Arnold som var supergullig. 

Tack för en mycket lyckad resa! 

/Marie och Jenny 

Marie Carlsson och Jenny Caesar, Tanzaniasafari med Zanzibar september 2010 
———————————— 

Hej David.

Vill bara skicka en hälsning från 3 nöjda resenärer efter fina veckor i Tanzania! Arnold tog emot oss på allra bästa sätt och var enormt hjälpsam och tillmötesgående. Damian och resten av gänget som hjälpte oss upp på Kilimanjaro gjorde denna vecka helt underbar. Stösta elogen till alla i teamet vid vår vandring. Underbara människor som fick oss att känna oss välkomna och väl till mods. 

Petra Lundin, Marcus Sundström & Klas Gundleborn besteg Kilimanjaro med Africana Travel, september 2010 
———————————— 

Hi 

I would like to take the opportunity to thank you for our marvelous trip to Tanzania 24/7-6/8 2010. 

All transportation and guide performance was excellent. Always on time, always politeand they made us feel very welcome. Thank you to Sylvester in Dar and Ali in Zanzibar. They did really an excellent job. 

The Kunduchi Beach resort was very pleasant. We liked the genuine feeling of meeting the fisherman just outside the beach at tide. The service was good and the hotel standard very nice. A place we would recommend and surely visit again if we are in the area. 

The tour to Bagamoyo was very interesting and exciting. We visited some old history locations, a crocodile farm and some market places. High lights were the museum at the old Catholic church and the old harbor where the fish market was located. 

The Selous Wilderness camp was the best in the entire vacation. Excellent service, total luxury, exciting game drives and other trips we made. We highly recommend this to all your other guests. 

At last, Fumba beach resort was also nice. … the place was nice and a good place to relax and spend the last couple of days at your holiday. Safari Blue trip was nice and we were lucky with the weather that day. We recommend Fumba beach

In summary, we were very pleased with the trip. It was perfectly put together for our interests and wishes. A little bit of culture, some beach-life and also safari. We liked Tanzania very much and would very much like to come back some day. 

Thank you! 

Christel Lundblad and Sören Ingman, rundresa i södra Tanzania, juli-aug 2010 
———————————— 

Hej David!

Stort tack för en underbar resa. Allt fungerade riktigt bra. Vi fick en stor överraskning när vi förstod att det var 15 personer som arbetade för oss men kunde snabbt ställa om och följa med. Ett härligt positivt gäng som det var roligt att jobba med under dryga veckan. 

Allt flöt på omkring själva resan så vi är riktigt nöjda. Vi har redan börjat fundera på en långhelg (4 dagar) på Mont Meru. 

Stort tack! Vi hörs vidare. 

Med vänlig hälsning 

Timo 

/Timo Pohjanvouri med sonen Jacob besteg Kilimanjaro i juli/augusti 2010 
———————————— 

Hej David! 

Hemma sedan några timmar. Kort ..

Mycket bra safari 
Arnold arrangerade excellent och Camillus var en kanonguide som överträffade våra förväntningar med råge. Mannen hade örnsyn och kunde allt inklusive fåglar. 
Sultan Sands var riktigt bra. Man märker när ett hotell har bra management, toppen personal och lyxig omgivning. 

Hela familjen vill verkligen tack dig och hela Ert gäng för en mycket lyckad Afrikaupplevelse. 

Med vänlig hälsning 
Timo 

/Timo Pohjanvouri med familj (Tanzaniasafari med Zanzibar juli 2010) 
———————————— 

Hej David Vi hade det suveränt under hela resan! Höga förväntningar som överträffades där självfallet safarin var höjdpunkten (bad är bad trots allt). Arnold och Camillus var suveräna på alla sätt. 
De nästan obefintliga ”missöden” som inträffade löste Arnold ytterst effektivt. Camillus är en suverän guide och människa. 

/Lars Palo, Tanzaniasafari Deluxe och Zanzibar juni 2010 
———————————— 

Hej David,

Så är vi åter hemma efter en fantastisk resa. Allting gick som på räls och vi är jättenöjda. Fick en kanonguide (Camillus) som vi varmt rekomenderar. 

Tack än engång för en härlig resa. Vi vill varmt rekomendera Africana Travel. Vänliga hälsningar! Mick med familj. 

/Mick Olsen med familj (Tanzaniasafari februari 2010) 
———————————— 

Framförallt vill jag säga att guiden Jackson som var med på safarin var en fantastisk person. Var rädda om honom och anlita honom så mycket ni kan! Han gjorde verkligen safarin till en oförglömlig upplevelse, så kompetent, trevlig, professionell och trygg så jag har aldrig varit med om maken. 

/Angeli Sjöström och Pontus Hederberg (Tanzaniasafari med Zanzibar februari 2010) 
———————————— 

”Allt under safarin var så lyckat både tack vare er planering och tursamma omständigheter. 

Men bäst av allt var vår fantastiska Jackson – en superguide. Duktig chaufför och en fantastisk spanare som kunde berätta allt om djurens egenheter och beteende. Han såg allt långt innan vi sex sett något över huvud taget. Man märkte att han själv var så genuint intresserad av djuren. Vi kände oss trygga med honom eftersom han var noga med att vi inte skulle utsättas för några faror. Vi fick se både noshörning och inte mindre än två olika leoparder (totalt 26 däggdjursarter). Jackson var också kunnig när det gällde fåglar så vi såg lite mer än 60 arter och det var ganska mycket med tanke på att de allra flesta var helt okända för mig. Jag hann verkligen inte med att anteckna och kika mer än så. Jag har aldrig rest i Afrika förut men varit på många exkursioner med guider i andra delar av världen och aldrig träffat någon som Jackson innan. Ni får verkligen vara rädd om denna pärla.” 

/Anita Allendes (Tanzaniasafari med Zanzibar februari 2010) 
———————————— 

”Vi har det toppen. Har sett lejon, elefant, noshörning, flodhäst, krokodil, giraff, buffel, leopard och mer. Bra grupp och Jackson, guiden, är verkligen super!” 

/Angeli Sjöström (via sms från Serengeti februari 2010) 
———————————— 

”Resan var helt fantastisk! Vi är så lyckliga att vi kom iväg. Det känns lite overkligt (och kallt!) att vara tillbaka i Sverige” 

/Lena Hegerfors (Bröllopsresa; Tanzaniasafari med Pemba februari 2010) 
———————————— 

”Hej David! Vi kan inte föreställa oss bättre service än vi har fått hos er. Kommer absolut rekommendera er till alla!” 

/Jakob Åberg (Bröllopsresa; Tanzaniasafari med Pemba februari 2010) 
———————————— 

”Tack för ett fantastiskt upplägg på resan, samt otroligt duktiga guider, åtminstone Camillus som vi åkte med. Har ännu inte hunnit smälta allt. Sa just idag när vi var på hemväg, att det känns som vi varit borta väldigt mycket längre än de styvt två veckor vi var borta. Allt har fungerat jättebra! Det var Skitkul som man säger i Götet” 

/Leif och Monica Holmin (Upplevelseresan Tanzania och Zanzibar januari 2010) 
———————————— 

”Jag hade en fantastisk resa på Kilimanjaro” 

/Christian Vestergård (Besteg Kilimanjaro januari 2010) 
———————————— 

”Vi har haft en fantastisk resa som har fungerat in i minsta detalj. Dennis tog väl hand om oss på safarin och Jackson på Zanzibar” 

/Christina och Åke Sjöstrand (Tanzaniasafari med Zanzibar januari 2010) 

Kommentater från utvärderingar

”Tack för ett fantastiskt upplägg på resan, samt otroligt duktiga guider” (Upplevelseresan Tanzania och Zanzibar januari 2010)
———————————— 

”Det har varit en jättebra resa!” (Upplevelseresan Tanzania och Zanzibar januari 2010) 
———————————— 

”Två veckor var som en månad i upplevelser” (Upplevelseresan Tanzania och Zanzibar januari 2010)
———————————— 

”Hebron är en jättebra guide! Berättade mycket intressant på safarin om alla djuren. Lyhörd för kisspauser. Duktig bilmekaniker” (Upplevelseresan Tanzania och Zanzibar januari 2010) 
———————————— 

”Vår guide, Camillus, var verkligen fantastiskt duktig och trevlig. Om jag inte redan varit gift skulle jag ha friat till honom” (Upplevelseresan Tanzania och Zanzibar januari 2010) 
———————————— 

”Jackson är verkligen en fantastisk guide! Vilka ögon! Vilken blick!” (Upplevelseresan Tanzania och Zanzibar december 2009)